Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Σακελλαρίου: «Όνειρο η άνοδος με το Λαύριο»


Φέτος είναι η χρονιά του!!!

Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου δεν είναι κάποιος βετεράνος, είναι μόλις 25 ετών, αλλά η καριέρα του τα τελευταία χρόνια είχε πάρει μια τροπή που έδειχνε πως ο ταλαντούχος γκαρντ, ο οποίος το 2009 είχε πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Νέων Ανδρών στην Ρόδο, δεν μπορούσε να βρει ρόλο σε κάποια ομάδα.

Ο Σακελλαρίου στα 19 του χρόνια άφησε την Ελλάδα και το Αιγάλεω για να δοκιμάσει την τύχη του στην Αβελίνο και την μεγάλη κατηγορία της Ιταλίας, πριν το Παγκράτι και ο Δημήτρης Λιόγας τον επαναφέρουν στην Ελληνική πραγματικότητα τον Δεκέμβρη του 2009, όπου και αγωνίστηκε σε 7 παιχνίδια με τους «ροσονέρι» στο πρωτάθλημα της Α2, βρίσκοντας σιγά σιγά τον ρόλο του. Στην συνέχεια ακολούθησαν τα Τρίκαλα (Α1), Ρέθυμνο (Α2), Μαρούσι (Α1), με την επιλογή της Νέας Κηφισιάς την περίοδο 2012-2013 να μοιάζει η χειρότερη δυνατή σύμφωνα με την εξέλιξη της, καθώς σε μια σεζόν που το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν εμφανώς γεμάτο στο ρόστερ του και έψαχνε την άνοδο στην Α1, ο Σακελλαρίου ήταν δύσκολο να βρει ρόλο.

Έτσι, την περσινή σεζόν ήρθε η πρόταση του Λαυρίου, με τον Χρήστο Σερέλη να τον πιστεύει ακράδαντα. Η καριέρα του άλλαξε άρδην, δούλεψε σωματικά και επίμονα στις θέσεις των γκαρντ, και πλέον αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας με 23,1 πόντους μέσο όρο σε 8 παιχνίδια, έχοντας ταυτόχρονα και 6,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σακελλαρίου στα δυο τελευταία παιχνίδια της ομάδας της Ανατολικής Αττικής πέτυχε σε σύνολο 80 πόντους (40 κατά μέσο όρο) έχοντας 14/23 τρίποντα.

Ο σούπερ σκόρερ του Λαυρίου μίλησε στο basketblog.gr αναφέροντας πως αυτοσκοπός του δεν είναι η πρωτιά στον πίνακα του σκόρερ, και λέγοντας ότι στο Λαύριο χαίρονται το μπάσκετ, ενώ μια πιθανή άνοδος στην μεγάλη κατηγορία θα ήταν ονειρική:

«Το μυστικό στην ομάδα μας είναι το οικογενειακό κλίμα. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στο Λαύριο με αγκάλιασαν όλοι, η διοίκηση, οι συμπαίκτες μου και ο κόσμος με αποτέλεσμα να αισθανθώ πολύ όμορφα. Η περσινή ήταν μια αναγνωριστική σεζόν, ενώ φέτος έχουμε δέσει και η ομάδα μας πάει πολύ καλά, κερδίζει και παίζει πολύ ωραίο μπάσκετ. Δεν υπάρχει κανένα άγχος, και το μοναδικό μας κίνητρο είναι να ευχαριστιόμαστε τα παιχνίδια και να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ο καθρέφτης είναι το παρκέ, θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα στην σεζόν, η οποία είναι μαραθώνιος. Είμαστε συγκεντρωμένοι, είμαστε ομάδα με όλη την σημασία της λέξης, και όπως συνηθίζεται να λέμε παίζουμε ένας για όλους και όλοι για έναν. Κανένα παιχνίδι στην Α2 δεν είναι εύκολο καθώς όλοι μπορούνε να κερδίσουν όλους. Αυτή είναι η μαγεία της Α2».

Στην συνέχεια τον ρωτήσαμε για την αγωνιστική του άνοδο, και που οφείλεται αυτή, ενώ τον ρωτήσαμε ποιοι οι στόχοι του:

« Όπως είπα και πιο πάνω τα πάντα ξεκινάνε μέσα από την ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι τα δυο τελευταία καλοκαίρια δεν έχω ξεκουραστεί καθόλου καθώς δουλεύω συνεχώς. Με βοήθησε πολύ και ο προπονητής μου ο Χρήστος Σερέλης, και τον ευχαριστώ, καθώς μου βρήκε ρόλο, με τοποθέτησε πέρυσι στην θέση του πόιντ γκαρντ, και πλέον μπορώ να παίξω και στην θέση του δημιουργώ και στην θέση του εκτελεστή. Ουσιαστικά έγινα ένα σύγχρονος γκαρντ με ρόλο. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι νωρίς να σκεφτόμαστε για το παραπάνω βήμα, καθώς κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι, αυτός είναι ο αυτοσκοπός μας, με την άνοδο να μην περνάει ακόμα από το μυαλό μας. Βέβαια μια άνοδος με το Λαύριο στην Α1 θα ήταν ένα όνειρο»

Αναφορικά για το αν στόχος του είναι να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, και το αν σκέφτεται την Α1 ως το επόμενο βήμα του ανέφερε:

«Το μυστικό για εμάς είναι ότι ευχαριστιόμαστε το μπάσκετ, ενώ πρώτος στόχος ήταν η σωτηρία. Το τι θα γίνει δεν το ξέρουμε, απλά θέλουμε να βλέπουμε μόνο κάθε ματς, και να συζητάμε για αυτό. Προσωπικά αυτοσκοπός μου δεν είναι να είμαι ο πρώτος σκόρερ, απλά τυχαίνει μέσα από το παιχνίδι. Αυτό που θέλω είναι να έχω την καλύτερη δυνατή απόδοση, και να βοηθάω σε όποιον τομέα μου ζητήσει ο προπονητής μου. Όπως είπα στο Λαύριο έκανα ένα νέο ξεκίνημα και το χρωστάω στον προπονητή μου, στην διοίκηση και φυσικά στους συμπαίκτες μου».

Ολοκληρώνοντας μας ανέφερε την γνώμη του για το πρωτάθλημα της Α2, αλλά και για το πως έχει αγκαλιάσει ο κόσμος του Λαυρίου την ομάδα:

«Το φετινό είναι το δυσκολότερο των τελευταίων ετών. Υπάρχουν ομάδες που δήλωσαν αρχικά ότι πάνε για άνοδο, ενώ διαθέτουν παίκτες με ανόδους και πολλά χιλιόμετρα στην κατηγορία, αλλά όπως βλέπουμε όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Τα γήπεδα είναι γεμάτα, γίνονται όμορφα παιχνίδια και μου θυμίζει τα παλιά ρομαντικά χρόνια. Στο Λαύριο ο κόσμος έχει αρχίσει να μας αγκαλιάζει και με τις νίκες αλλά και την αυτοθυσία που δείχνουμε για την φανέλα και την ομάδα θα έρχονται όλο και περισσότεροι. Τέλος, θα ήθελα να αφιερώσω τη νίκη με τον Φίλιππο, στον μεγάλο απόντα τον Σάκη Γιαννακόπουλο, ο οποίος είναι α αρχηγός μας και η ψυχή της ομάδας».

basketblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου