Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Σταθερή επιθετική αξία ο Γιαννακόπουλος!!!

Το 2012 μας αποχαιρέτησε (αγωνιστικά), με την 10η αγωνιστική, από την οποία ξεχώρισαν ασφαλώς οι νίκες της Νέας Κηφισιάς και του Φιλαθλητικού, που τους διατήρησαν στην πρώτη θέση, η πρώτη επιτυχία της Νίκης Βόλου στην Α2, αλλά και τα "διπλά" των Λαυρίου και Παγκρατίου. Έτσι, οι κορυφαίοι της τελευταίας αγωνιστικής της χρονιάς είναι λογικό να προέρχονται από αυτά τα ματς. Αναλυτικά:

1. Νεμάνια Βράνιες: Ακόμη μια εντυπωσιακή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Μαυροβούνιος γκαρντ, δικαιώνοντας απόλυτα τους ανθρώπους του Παγκρατίου για την επιλογή του. Με 25 πόντους (8/9 β., 4/5 διπ., 3/5 τριπ.), αλλά και 4 ριμπ., 6 ασ., 2 κλ., ήταν ο κορυφαίος των "ροσονέρι" στη σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Κόροιβου, η οποία έφερε ακόμη πιο ψηλά το Αθηναϊκό συγκρότημα.

2. Φίλιππος Μοσχοβίτης: Σταθερή αξία ο έμπειρος (πλέον) γκαρντ, τα έκανε όλα στη μεγάλη νίκη της Νέας Κηφισιάς επί των Τρικάλων. Σκόραρε, κέρδισε φάουλ, οργάνωσε και ήταν ο θεμέλιος λίθος της επιστροφής των "κόκκινων" στις επιτυχίες και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. 32 πόντοι με 16/18 β., 5/9 διπ., 2/5 τριπ., 6 ασ. και 1 κλ., ήταν η πολύτιμη προσφορά του.

3. Σάκης Γιαννακόπουλος: Το... αθόρυβο Λαύριο θα κάνει Χριστούγεννα στη τρίτη θέση της βαθμολογίας καθώς πέρασε νικηφόρα και από τον Λαγκαδά. Ασφαλώς και μεγάλο μέρος της επιτυχίας ανήκει στον έμπειρο αρχηγό του. 20 πόντοι (χωρίς βολές), με 7/8 διπ. και 2/5 τριπ.), αλλά και 6 ασίστ, ήταν ο πολύτιμος... οβολός του Γιαννακόπουλου που παραμένει σταθερή επιθετική αξία και στο φετινό πρωτάθλημα.

4. Κώστας Ανδρεόπουλος: Η συνολική φετινή του παρουσία είναι αξιοπρόσεκτη. Σταθερότατος σε απόδοση ο φόργουορντ του Φιλαθλητικού, είχε ουσιαστική προσφορά και στη νίκη επί της Δόξας. Ο νεαρός άσσος έχει εξελιχθεί σε πολυτιμότατο "εργαλείο" για τον Τάκη Ζήβα και το απέδειξε και στη Λευκάδα όπου σε λιγότερο από 20 λεπτά συμμετοχής είχε 11 π. (1/1 β., 5/5 διπ.) και 3 επιθ. ριμπ.

5. Γιάννης Μαλτέσιος: Επιτέλους γέλασε το... χειλάκι του 27χρονου σέντερ και των συμπαικτών του, μετά τη πρώτη επιτυχία της Νίκης Βόλου στο πρωτάθλημα. 15 πόντοι με 5/9 β., 5/7 διπ., 8 ριμπ., 1 κλ, σφράγισαν την εξαιρετική παρουσία του Μαλτέσιου που έδωσε πολύτιμες λύσεις κάτω από τα καλάθια.
Προπονητής της αγωνιστικής
Γιώργος Ζαφειρούδης: Παλεύει υπό αντίξοες συνθήκες με αρκετά περιορισμένες λύσεις στα χέρια του. Όμως, δεν έχει μάθει να εγκαταλείπει και η πρώτη νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα επί της Αγίας Παρασκευής, αποτέλεσε και μια μικρή, προσωπική νίκη και του ίδιου. Ασφαλώς ο έμπειρος κόουτς της Νίκης Βόλου έχει... Γολγοθά να ανέβει στη συνέχεια του πρωταθλήματος, όμως το γεγονός και μόνο ότι συνδύασε το όνομα του με την ιστορική πρώτη επιτυχία των Θεσσαλών στην Α2, τον κάνει πρόσωπο της 10ης αγωνιστικής.

basketblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου