Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Στους κορυφαίους ο Κακιούζης !!

Δύο "διπλά" περιλάμβανε η αγωνιστική που μας πέρασε, όμως με ιδιαίτερη σημασία για τις ομάδες που τα πέτυχαν. Φιλαθλητικός και Ερμής Λαγκαδά πέτυχαν σπουδαίες νίκες, ενώ από την 17η αγωνιστική ξεχώρισε η σπουδαία αναμέτρηση του Μετς που κρίθηκε στη παράταση, καθώς και η σταθερά ανοδική πορεία των Τρικάλων και του Κόροιβου. Χαρακτηριστικό της ημέρας ήταν οι νίκες όλων των πρωτοπόρων, γεγονός που διατήρησε αναλλοίωτη την κατάσταση στη κορυφή.
Αναλυτικά οι κορυφαίοι της ημέρας:

1. Νίκος Γκίκας: Από τους σταθερά καλούς παίκτες του φετινού πρωταθλήματος, ο ταλαντούχος πλέι μέικερ που έχει όλο το μέλλον μπροστά του, ήταν καθοριστικός και στην "απόδραση" του Φιλαθλητικού από το Λαύριο. Ο Γκίκας πέτυχε 22 πόντους (1/3 β., 3/6 διπ., 5/10 τριπ.), ενώ είχε και 7 ασιστ και 3 κλεψίματα. Εάν είχε αποφύγει τα 7 λάθη (σε 38,5 λεπτά συμμετοχής), τότε η παρουσία του θα έπαιρνε άριστα!
 2. Φώτης Βασιλόπουλος: Ο... mr. assistman, χτύπησε και πάλι στο νικηφόρο παιχνίδι του Παγκρατίου με την Αγία Παρασκευή, κάνοντας 9 φορές χαρούμενους τους συμπαίκτες του, σκαρφαλώνοντας παράλληλα στη δεύτερη θέση του πίνακα των ασίστ στο πρωτάθλημα με 90 συνολικά. Ο 26χρονος γκαρντ, σημείωσε και 14 πόντους και μπορεί τα στατιστικά του να μην ήταν για... Όσκαρ (4/7 διπ., 2/6 διπ., 2/9 τριπ.,), όμως το γεγονός ότι ο κόουτς Λιόγας τον είχε 42 λεπτά στο παρκέ (το ματς κρίθηκε στη παράταση), αποδεικνύει την καταλυτική συμμετοχή του στη σπουδαία επιτυχία των "ροσονέρι".
 3. Βαγγέλης Καράμπουλας: Σταθερός... θαμώνας της πεντάδας των κορυφαίων, ο πρώτος σκόρερ της Νέας Κηφισιάς ήταν η.... αιχμή του δόρατος και στην επικράτηση επί της Νίκης Βόλου. 23 πόντοι με 1/1 β., 8/12 διπ., 2/4 τριπ. αλλά και 4 ριμπ., ήταν ο απολογισμός του 31χρονου σμολ φόργουορντ, που διανύει μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του.

 
4. Γιάννης Κακιούζης: Δεν συνηθίζεται να συμπεριλαμβάνεται παίκτης ηττημένης ομάδας στην πεντάδα των κορυφαίων, όμως υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις... Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Γιάννης Κακιούζης. Ο έμπειρος φόργουορντ του Λαυρίου είχε μεγάλο διάστημα απουσίας από τα παρκέ λόγω του τραυματισμού του, όμως στην επανεμφάνιση του κόντρα στον πρωτοπόρο Φιλαθλητικό ήταν... μια ομάδα μόνος του. Με 31 πόντους (7/9 β., 12/15 διπ.), 15 ριμπ., 1 ασ. και 2 κλ., (1.353 tendex), απέδειξε γιατί είναι ένας από τους ποιοτικότερους παίκτες της κατηγορίας...

 

5. Μπράνισλαβ Τόμιτς: Το ότι ο Κόροιβος έχει κάνει... διάνα με τις επιλογές των ξένων του, δεν περιμέναμε από το παιχνίδι με τη Δόξα Λευκάδας για να το συμπεράνουμε. Όμως σε ακόμη ένα ματς, ο 32χρονος σέντερ ήταν κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια και αναμφίβολα ο πολυτιμότερος της ομάδας της Ηλείας. 22 πόντοι (4/5 β., 6/11 διπ., 2/3 τριπ.) η επιθετική προσφορά του πρώτου σκόρερ του Κόροιβου.
Προπονητής της αγωνιστικής
Τάκης Ξουρίδας: Η νίκη του Ερμή στο Ηράκλειο ισοδυναμεί με... μισή σωτηρία και ασφαλώς μεγάλο μερίδιο έχει και ο προπονητής της. Ο έμπειρος κόουτς γεύτηκε τη δεύτερη επιτυχία του στο τιμόνι της ομάδας του Λαγκαδά, όμως την πλέον σημαντική και αυτό θα φανεί σε βάθος χρόνου...

basketblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου