Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο Λυμπερόπουλος στους καλύτερους της 9ης Αγων.

Στην πιο συναρπαστική, μέχρι στιγμής, αγωνιστική του πρωταθλήματος, ξεχώρισαν ασφαλώς η πρώτη ήττα της Ν. Κηφισιάς από τους Ικάρους, και η νίκη του Ηρακλείου στο Κρητικό ντέρμπι. Αν προσθέσουμε την σταθερή ανοδική πορεία των Τρικάλων, αλλά και το... αθόρυβο αλλά αποτελεσματικό Λαύριο, έχουμε την διαμόρφωση της πεντάδας των κορυφαίων:

1. Χρήστος Λυμπερόπουλος: Έχει προσαρμοστεί απόλυτα στη νέα του ομάδα και, στην πρώτη του χρονιά στο Λαύριο, είναι από τους σταθερότερους σε απόδοση παίκτες. Ο νεαρός πλέι μέικερ έκανε πολύ καλό παιχνίδι κόντρα στη Δόξα Λευκάδας (24 πόντοι, με 2/2 β., 6/7 τριπ., 4 ασ., 1 κλ.) και έχει συμβάλει στο να διατηρούνται οι "κυανοκίτρινοι" στην πρώτη τριάδα.

 
2. Γιάννης Παπαχρήστος: Είναι από τους παίκτες ου συνδυάζουν το θέαμα με την ουσία, ενώ μπορεί να κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο (παίζει από "δυάρι" μέχρι "τεσσάρι"), γεγονός που έχει εκτιμηθεί αλλά και αναδειχθεί από τον κόουτς των Τρικάλων, Γιάννη Τζήμα. Ο Παπαχρήστος ήταν ο κορυφαίος των Θεσσαλών στην έβδομη σερί νίκη τους (επί του Κόροιβου) με 17 πόντους (4/4 β., 5/9 διπ., 1/2 τριπ., 12 ριμπ., 1 ασ. και 1 κλ.).
3. Νίκος Ψυλέας: Ο 32χρονος φόργουορντ κάνει εξαιρετικό μέχρι στιγμής πρωτάθλημα και έχει συμβάλει τα μέγιστα στο να κρατιέται η Αγία Παρασκευή σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Κόντρα στον Αρκαδικό ήταν καθοριστικός με εξαιρετικά ποσοστά (19 πόντοι, με 6/6 β., 5/8 διπ., 1/2 τριπ., 2 ασ., 2 κλ., 1 κοψ.).
4. Μπόγιαν Πέλκιτς: Το Ηράκλειο έχει κάνει διάνα με την επιλογή του Μαυροβούνιο φόργουορντ, ο οποίος πήρε την ομάδα στις πλάτες του και στο ντέρμπι με τον ΟΦΗ. Ο Πέλκιτς που δεν πήρε... ανάσα σε ένα ματς που κρίθηκε στη παράταση (αγωνίστηκε σχεδόν 43 λεπτά), έκανε το αποδοτικότερο φετινό του παιχνίδι με 36 πόντους (7/12 β., 13/22 διπ., 1/1 τριπ.), αλλά και 11 ριμπ., 2 ασ., 3 κλ., 1 κοψ.
5. Φίλιππος Συμεωνίδης: Τρομερό παιχνίδι από τον 32χρονο σέντερ, ο οποίος έπαιξε και για τους απόντες, στη μεγάλη νίκη των Ικάρων επί της Ν. Κηφισιάς. Η στατιστική αναφέρει πως 28 πόντοι (με 10/13 β. και 9/11 δίποντα) ήταν η επιθετική προσφορά του Συμεωνίδη, ο οποίος όμως δεν σταμάτησε εκεί! Προσέθεσε 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ, στη συνολική εξαιρετική παρουσία του.
Προπονητής της αγωνιστικής
Βασίλης Ράλλης: "Ήταν από τα ματς που προτιμούσα να το παρακολουθώ, παρά να το κοουτσάρω", δήλωσε ο τεχνικός του Ηρακλείου, μετά τη νίκη στο συναρπαστικό παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι έχει σημαντική συμβολή στην πολύτιμη νίκη των νεοφώτιστων, καθώς πήρε το μάξιμουμ από τους παίκτες του, κάποιοι εκ των οποίων αγωνίστηκαν τραυματίες...

basketblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου