Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ο Ψωμαδέρης στους κορυφαίους της αγωνιστηκης.

Οι δραματικές αναμετρήσεις του Λαγκαδά και της Λευκάδας ξεχώρισαν από την 8η αγωνιστική καθώς δικαίωσαν πλήρως τον τίτλο του "ντέρμπι", ενώ κομβικές νίκες σημείωσαν ο Κόροιβος, το Λαύριο και ο Φιλαθλητικός, με αποτέλεσμα να διατηρηθούν στο... κυνήγι της πρωτοπόρου Κηφισιάς.

1. Φώτης Βασιλόπουλος: Όταν είναι καλά ο Mr. Asist, είναι χαρούμενοι όλοι οι συμπαίκτες του. Με μια πρώτη ανάγνωση ο Φώτης πέτυχε 11 πόντους στην οικονομική συσκευασία των 1/2 β., 2/2 διπ., 2/4 τριπ., είχε και 1 κλέψιμο, αλλά με τις 9 ασίστ που μοίρασε, πρόσφερε συνολικά… 29 πόντους στην ομάδα του. Διόλου άσχημα, σε ντέρμπι από τα λίγα…

2. Γιώργος Ψωμαδέρης: Με τον 31χρονο σούτιγκ γκαρντ σε ρόλο... οδηγού, το Λαύριο πέρασε νικηφόρα από τον Βόλο και κατάφερε να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο Έλληνας άσσος πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις και συνδυάζοντας την εμπειρία με την ποιότητα που τον διακρίνει αποτέλεσε μια αξιόπιστη επιθετική λύση σημειώνοντας 23 πόντους (6/7 β., 1/2/ διπ., 5/8 τριπ., 2 ασ., 1. κλ.).

3. Νίκος Ψυλέας: Η νίκη της Αγίας Παρασκευής επί του ΟΦΗ της επιτρέπει να βλέπει με σιγουριά το μέλλον της στην Α2. Η συνεισφορά του Νίκου Ψυλέα ήταν σπουδαία, καθώς ο 32χρονος σμολ φόργουορντ έχει πλέον την εμπειρία να αναλαμβάνει και ρόλο... ηγέτη στην ομάδα του. 19 πόντοι με 3/3 β., 5/8 διπ., 2/3 τριπ., 3 ασ. και 3 κλ., είναι αρκετά για να του δώσουν μια θέση στους κορυφαίους της αγωνιστικής.

4. Βασίλης Αγγελακόπουλος: Ο έμπειρος φόργουορντ αποτελεί... εγγύηση για τα Τρίκαλα, με σταθερά καλή παρουσία σε όλα τα παιχνίδια. Στην μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Ερμή, ο Αγγελακόπουλος είχε επιβλητική παρουσία μέσα και έξω από τη ρακέτα. Ήταν ο πρώτος σκόρερ των Θεσσαλών με 20 πόντους, με ποσοστά που θυμίζουν μάλλον... περιφερειακό στη καλή του ημέρα (3/3 β., 4/6 διπ., 3/3 τριπ.).

5. Γιώργος Αναγνωστόπουλος: Το δραματικότερο ματς της αγωνιστικής έγινε στον Λαγκαδά. Αν και ο Ερμής έχασε στο τελευταίο δευτερόλεπτο από τα Τρίκαλα (πολύς λόγος έχει γίνει για το νικητήριο καλάθι), δεν μπορούμε να μην συμπεριλάβουμε καλύτερο παίκτη του στην πεντάδα των κορυφαίων. Ο 32χρονος σέντερ, που ξέρει και να... πυροβολεί, έπαιζε κατά διαστήματα μόνος του κόντρα στους Θεσσαλούς. Η πολύτιμη προσφορά του όμως (30 π., 12/14 β., 3/6 διπ., 4/5 τριπ, 8 ριμπ., 1 ασ.), δεν ήταν αρκετή για να πάρουν οι "πράσινοι" τη νίκη.

Προπονητής της αγωνιστικής
Δημήτρης Λιόγας: Από τους... μπαρουτοκαπνισμένους κόουτς της κατηγορίας, αρέσκεται μόνο στα δύσκολα. Δεν του αρέσουν οι στρωτές και εύκολες καταστάσεις πως να το κάνουμε... Όταν τα... γάλατα σφίγγουν, ο Λιόγας είναι εγγύηση και το "διπλό" που πήρε με το Παγκράτι στη Λευκάδα σε ένα οριακό ματς, έδωσε "οξυγόνο" στους "ροσονέρι". Προπονητής της χρονιάς πέρυσι, δεν μπορεί παρά να είναι "παρών" και φέτος.

basketblog.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου