Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Η πρόγευση της Α2 ανά ομάδα!

Το νέο πρωτάθλημα της Α2 ανοίγει τις πύλες του σε μια 8 ημέρες από σήμερα (Σάββατο 11/10) και το basketblog.gr σας μεταφέρει μια πρόγευση από το άρωμα που μας αφήνουν οι ομάδες με τις ως τώρα κινήσεις τους...αναλύοντας με μια ματιά τις δυναμικότητες αλλά και τους στόχους των ομάδων. Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει ένα μεγαλύτερο και πιο αναλυτικό αφιέρωμα στο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Α2.

ΚΑΒΑΛΑ (Προπονητής Γιάννης Τζήμας): Τερμάτισε στην 3η θέση πέρυσι. Συνεχίζει ο προπονητής, ενώ μετά την μη άνοδο λόγω της αδειοδότησης του Πανιωνίου η ομάδα στρέφεται στον στόχο της ανόδου που ήταν και αυτοσκοπός από το καλοκαίρι. Από τα μεγάλα φαβορί, ενισχύθηκε με τον Βαγγέλη Καράμπουλα (2 σερί ανόδους με Κηφισιά με ΑΕΚ, πέρυσι ήταν 13ος σκορερ στην Α2) και τον Τάσο Χαρισμίδη (2 σερί ανόδους με Τρίκαλα και Κόροιβο). Παρέμειναν οι Καραποστόλου, Τότσιος, Αγγελακόπουλος, Κατσαρές, Καλαμπάκας.

ΨΥΧΙΚΟ (Προπονητής Γιώργος Ρεμεντέλας): Συνεχίζει ο Έλληνας τεχνικός για μια ακόμα χρονιά στο Ψυχικό και είναι ο άνθρωπος που το έφερε στην Α2. Τερμάτισε στην 4η θέση. Έφυγε ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας Νίκος Πέττας, αλλά και οι Πέτρουλας, Κολώκας. Ήρθαν Θωμάς Νίκου, Νταμίρ Λάτοβιτς, Άρης Κορωνίδης, Αντώνης Μάντζαρης, Γιάννης Δημάκος, Νίκος Μαντζιώρης, και έμεινε ο Νίκος Παπανικολάου. Από τις ομάδες που αν δέσουν γρήγορα και βρούνε ρόλους θα παλέψουν ως το τέλος για την άνοδο. Μειονέκτημα η ανίσχυρη έδρα.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Προπονητής Ντίνος Καλαμπάκος): Τερμάτισε στην 5η θέση την περσινή σεζόν, παρότι πριν ξεκινήσει την σεζόν ήταν το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Ιστορική ομάδα, είναι η μοναδική που συνεχίζει για 8η χρονιά στην Α2. Μεγάλη απώλεια ο κορυφαίος της περσινής Α2, Φώτης Βασιλόπουλος (έκανε ρεκόρ στις ασίστ με 208), που αντικαταστάθηκε από τους Άλκη Παππά και Χρήστο Λάκκα. Όπλο των «ροσονέρι» η ομοιογένεια, η λέξη και η έννοια ομάδα και ο γυμναστής Νίκος Σισμανίδης (γυμναστής της Εθνικής ομάδας το 1987). Συνεχίζει ο 38χρονος και ποιοτικός Τόλης Κουτρούλιας, πήρε τον πολύ καλό σκόρερ, Σλοβένο, Μέι Κοβάτσεβιτς. Στόχος η γρήγορη παραμονή. Μεγάλη δυναμική το πάντα ισχυρό Μετς.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Προπονητής Γιάννης Καστρίτης): Τερμάτισε στην 6η θέση του περσινού πρωταθλήματος ενώ συμμετέχει από το 2009 ανελλιπώς στην Α2. Απόλυτο φαβορί για την άνοδο καθώς στην Τρίπολη ήρθαν παίκτες που δεν χρειάζονται συστάσεις όπως οι Νίκος Χατζής, Σάκης Κυρύδας και Πέτρος Νοέας που ανέβασαν ουσιαστικά τον Κόροιβο, Στέφαν Τζόρτζεβιτς από τον ΟΦΗ (2ος σκόρερ της περσινής Α2), Αβραάμ Καλλινικίδης και ο ομογενής γκαρντ Ντίνος Μάλλιος. Έμεινε ο Γιώργος Κοψαύτης.
 

ΗΡΑΚΛΗΣ (Προπονητής Γιώργος Κυρούδης): Τερμάτισε στην 7η θέση του περσινού πρωταθλήματος,. Διοικητική αστάθεια με επικεφαλής τον Σάκη Αποστολίδη ο οποίος «ματώνει» κυριολεκτικά, ενώ κουβαλάει και τιμωρία έδρας. Στην Θεσσαλονίκη επανήλθε μετά από αρκετά χρόνια ο πολύπειρος 38χρονος σέντερ Δημήτρης Δέσπος, ενώ σημαντική είναι και η μεταγραφή του Αντώνη Μιχάλογλου από το Παγκράτι. Έμειναν ο πλέι μέικερ Κοθράς (βασικός) και οι Χρυσόπουλος, Αποστολίδης. Στόχος η άμεση παραμονή. Ισχυρό όπλο το Ιβανώφειο. ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΒΕΡΟΙΑΣ (Προπονητής Δημήτρης Γκίμας): Τερμάτισε στην 8η θέση του περσινού πρωταθλήματος, το οποίο αν και ξεκίνησε με όνειρα παραλίγο να αποβεί σε μοιραίο. Όπως σε κάθε νεοφώτιστη με όνειρα και χρήμα ομάδα, έτσι και η Βέροια νόμισε ότι αγοράζοντας παίκτες αστέρες θα ανέβει...για να σωθεί οριακά. Φέτος ο Γκίμας που είναι πολλά χρόνια στην ομάδα΄εμεινε και έφτιαξε μια δυνατή και ομοιογενείς ομάδα με τα πρώτα δείγματα να είναι πολύ θετικά. Τελευταία προσθήκη ο Λετονός γίγαντας (2.13) Μάρτινς Αμπέλε. Θα στηριχθεί στους Γκιουλέκα, Πλιούκα, Τριχόπουλο και Τραϊανό. Στόχος η παραμονή. Δύσκολα θα πάρει αποτελέσματα εκτός, ενώ θέλει και μεγαλύτερη στήριξη από τον κόσμο της Ημαθίας.

ΟΦΗ (Προπονητής ο Φώτης Τακιανός): Συνεχίζει ο έμπειρος τεχνικός στην Κρήτη και θέλει κάτι καλύτερο από την παραμονή μόλις την τελευταία αγωνιστική, κάτι που συμβαίνει τα δυο τελευταία χρόνια. Ξανά έφερε στο Ηράκλειο τον Βασίλη Κιτσούλη, πήρε τον Γιάννη Λιανό από τον Απόλλωνα Πατρών ενώ πήρε και τον Άλεν Τρεπάλοβατς. Στόχος η παραμονή, μειονέκτημα η απουσία κόσμου στο ΒΑΚ, κάτι που τονίζουν συνέχεια οι άνθρωποι της ομάδας.


ΛΑΥΡΙΟ (Προπονητής ο Χρήστος Σερέλης): Συνεχίζει ο προπονητής συνώνυμο της ομάδας η οποία θα αγωνιστεί για 5η διαδοχική σεζόν στην Α2. Αποχώρησε γιά την Κύμη ο Γιάννης Κακιούζης και ο Σάββας Μανούσος που πήγε στον Ερμή Λαγκαδά. Ήθραν οι Μπρόζος, Μπένας και Δανάς. Η ομάδα της Ανατολικής Αττικής θα στηριχθεί στην «δύσκολη» της έδρα και στους Σάκη Γιαννακόπουλο (προπονητή πλέον και των Ακαδημιών) και Βαγγέλη Σακελλαρίου. Στόχος η παραμονή σε πρώτη φάση, εντυπωσίασε στα φιλικά.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (προπονητής ο Στάθης Καμαράκης): Σώθηκε πέρυσι κυριολεκτικά την ύστατη ώρα καθώς μόλις την τελευταία αγωνιστική βρέθηκε πάνω από την ζώνη. Προπονητής ο γηραιότερος της κατηγορίας και καθηγητής ΤΕΦΑ Στάθης Καμαράκης. Έφυγε για την Σουηδία ο Αλέξανδρος Σικογύκας (3ος σκορερ στην κατηγορία), επέστρεψε ο Ακεψιμαϊδής από την Βέροια, και ήρθαν οι Μπένος από ΚΑΟΔ και Μανούσος από Λαύριο. Δύσκολη και περίεργη έδρα. Μάχη για παραμονή.

ΑΕΤΟΣ (προπονητής ο Σάββας Κατσούνης): Η ομάδα με την μεγαλύτερη αναταραχή καθώς έφυγε ο προπονητής της ομάδας τα τελευταία 2,5 χρόνια Κώστας Παπαμάρκος μόλις προχθές (Τετάρτη 1/10) και ήρθε ο Σάβας Κατσούνης που έχει μόλις μια παρουσία στην Α2 με το Παγκράτι για μια μόλις αγωνιστική. Απέκτησε παίκτες όπως ο Αλέκος Πέτρουλας από το Ψυχικό και ο Σάββας Τζουγκαράκης από την Ηλυσιακό. Έμεινε ο πολύ καλός σκόρερ Νίκος Κόκκαλης ενώ ήρθε και ο Γιάννης Ροδοστόγλου από την Ένωση Ιλίου. Αγωνίζεται στο κλειστό του Στρέφη στα Εξάρχεια ενώ ανέβηκε ως πρωταθλήτρια ομάδα από τον Νότο. Στόχος να μάθει την κατηγορία. Άγνωστο πως θα επηρεάσει η αλλαγή προπονητή.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Προπονητής ο Γιώργος Ζαφειρούδης): Επανήλθε άνετα στην Α2 ως πρωταθλήτρια του Βορρά με εκκωφαντικό τρόπο. Κράτησε τον βασικό της κορμό με Κυριακόπουλο, Σκλάβο, Καραδολάμη, ενώ αποδέσμευσε τον Γιώργο Διαμαντόπουλο. Ήρθαν οι Αναγωνστόπουλος (είχε σταματήσει για ένα χρόνο το μπάσκετ - 34 - 207) και ο πολύπειρος Φίλιππος Συμεωνίδης (34 - 204) από τους Ίκαρους Σερρών, ενώ πήρε και τον Αμερικανό με Αγγλικό διαβατήριο Νάτζι Χίμπερτ (24 - 198).Φαβορί για 6αδα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Προπονητής ο Τζίμης Κουστένης): Κέρδισε την Λιβαδειά στο μπαράζ ανόδου της Χαλκίδας και στην συνέχεια εμπλούτισε το πανίσχυρο ρόστερ της. Δίπλα στους Νίκο Ψηλέα και Γιώργο Κουκά, πρόσθεσε τους Ανδρόνικο Γκιζόγιαννη, Θοδωρής Τσιότρας, Γιώργος Παπαδιονυσίου, Κώστα Μαχαίρα, Φώτη Ζούμπο. Θα παλέψει για την άνοδο. Αγωνίζεται στο Κερατσίνι.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ (Προπονητής ο Νίκος Οικονόμου): Ανέβηκε την ύστατη ώρα μετά την εθελούσια πτώση του Ίκαρου Καλλιθέας, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Προπονητής ήρθε ο Νίκος Οικονόμου ο οποίος την περσινή σεζόν βρέθηκε στους Ίκαρους Σερρών μην καταφέροντας να τους σώσει. Ήρθαν οι Σάκης Βεσκούκης, Δημήτρης Γιανναλέτσος, Ιβάν Βουκαντίνοφ (με θητεία σε ΚΑΟΔ, Ρέθυμνο και ΟΦΗ), Θανάσης Ιωακειμίδης ενώ έμεινε ο Τάσος Δημητριάδης. Δύσκολη επαρχιακή έδρα. Στόχος να γίνει πρώτα ομάδα και στην συνέχεια να σωθεί!

basketblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου