Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Οι κορυφαίοι της 5ης αγωνιστικής της Α2

Οι κορυφαίοι της 5ης αγωνιστικής
Η αγωνιστική που μας πέρασε ανήκε εξ' ολοκλήρου στους γηπεδούχους, οι οποίοι έκαναν το "επτά στα επτά". Ασφαλώς ξεχώρισαν οι νίκες των Ηρακλείου και Κοροίβου, οι οποίοι έσπασαν το αήττητο των Φιλαθλητικού και Ερμή, ενώ η Ν. Κηφισιά συνέχισε απτόητη το σερί της. Για ακόμη μία αγωνιστική οι "κοντοί " είναι αυτοί που έκαναν τη διαφορά γι' αυτό και σχεδόν μονοπωλούν το ενδιαφέρον στο "top 5" των κορυφαίων:

1. Σάκης Καρύδας: Ο πολύπειρος γκαρντ άρχισε να... εξαργυρώνει τα λεφτά της μεταγραφής του, καθώς ήταν ο κορυφαίος της νικητήριας αναμέτρησης με τον Ερμή Λαγκαδά. 25 π. με 3/4 β., 8/8 διπ., 2/4 τριπ. 8 ασ. και 3 κλεψ., ήταν η συγκομιδή του, στο καλύτερο μέχρι στιγμής παιχνίδι του με τη φανέλα του Κόροιβου.

2. Αντώνης Γκοντόπουλος: Η εμπειρία του αλλά και οι πολύτιμοι πόντοι του αποδείχθηκαν καθοριστικοί στη νίκη - έκπληξη επί του Φιλαθλητικού. Μπορεί τα ποσοστά του 31χρονου γκαρντ να μην ήταν και τα καλύτερα, όμως οι 23 πόντοι και οι 4 ασίστ που μοίρασε, ξεμπλόκαραν το Ηράκλειο σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

3. Κώστας Τότσιος: Οι Ίκαροι έκαναν το "τρία στα τρία" και αρχίζουν να καλύπτουν το χαμένο έδαφος, καθοδηγούμενοι από τον πολύπειρο σούτιγκ γκαρντ. Κόντρα στη Νίκη Βόλου, ο Τότσιος ήταν... χάρμα οφθαλμών με 27 πόντους (2/4 β., 5/9 διπ., 5/7 τριπ., 4 ασ. και 1 κλ.).

4. Γιάννης Παπαχρήστος: Για όσους παρακολουθούν από κοντά την Α2, γνωρίζουν ότι ο 32χρονος σμολ φόργουορντ είναι ένα από τα πιο αθλητικά κορμιά της κατηγορίας και ιδιαίτερα θεαματικός παίκτης. Στη νικηφόρα αναμέτρηση με τον Αρκαδικό, ο Παπαχρήστος συνδύασε το θέαμα (εντυπωσιακά καρφώματα) με την ουσία... (13 π., 11 ριμπ., 2 κλ., 3 τάπες και μόλις ένα λάθος)!

5. Γιάννης Κακιούζης: Το Λαύριο επέστρεψε στις νίκες με ηγέτη τον 33χρονο φόργουορντ, ο οποίος δεν έδειξε να επηρεάζεται στο ελάχιστο από την μακρόχρονη απουσία του από τα παρκέ, λόγω τραυματισμού. Ο περσινός πρώτος σκόρερ των "κυανοκίτρινων", έδειξε ότι το μπάσκετ είναι σαν το... ποδήλατο (δηλαδή δεν ξεχνιέται εύκολα) και με 23 πόντους και 9 ριμπάουντ, έκανε... πάρτι στη ρακέτα της Αγίας Παρασκευής.
Προπονητής της αγωνιστικής
Βασίλης Ράλλης: Το σημαντικότερο αποτέλεσμα της 5ης αγωνιστικής ήταν αναμφίβολα η νίκη του Ηρακλείου επί του Φιλαθλητικού και ασφαλώς μεγάλο μερίδιο σε αυτή την επιτυχία έχει ο κόουτς των Κρητικών. Χωρίς τον βασικό του σέντερ (ο Γιοβάνοβιτς αποτελεί πλέον παρελθόν λόγω ντόπινγκ), με τραυματία του Στεφανάκη και χωρίς τον Πέλκιτς στο δεύτερο μέρος (αποχώρησε λόγω διαστρέμματος), ο Έλληνας τεχνικός χειρίστηκε άψογα ένα πολύ δύσκολο ματς και αναμφίβολα δικαιούται τον τίτλο του πολυτιμότερου προπονητή.

http://basketblog.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου