Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Σάκης Γιαννακόπουλος: “Σημασία έχει η διάρκεια”

Το Λαύριο έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα έχοντας τέσσερις νίκες και μόλις μια ήττα, έναν ιδιαίτερα θετικό απολογισμό. Το τελευταίο θύμα του ήταν η Αγία Παρασκευή με τον Σάκη Γιαννακόπουλο να πραγματοποιεί μια πολύ καλή εμφάνιση ενώ πλέον μπροστά τους υπάρχει μόνο το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο όπου η νίκη και πάλι είναι ο μοναδικός στόχος. Ο έμπειρος άσος της ομάδας μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ τόσο για το τελευταίο θετικό αποτέλεσμα όσο και για την συνέχεια ξεκαθαρίζοντας πως όλα εξαρτώνται από τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.
 
 
 


Σάκη, η νίκη σας επί της Αγία Παρασκευής σας έφερε ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Πόσο σημαντική ήταν για την ομάδα σας;
Ήταν ένα παιχνίδι στο γήπεδο μας που θέλαμε και προσπαθήσαμε πολύ για να το κερδίσουμε. Όλα τα ματς και ειδικά αυτά που είναι στην έδρα μας θέλουμε να τα κερδίζουμε προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα με την παραμονή μας στην κατηγορία. Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση ξεκινήσαμε καλά αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Ωστόσο στην τέταρτη περίοδο αποδίδοντας καλά πήραμε την νίκη που ήταν πολύ σημαντική για εμάς”.

Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το κλειδί της νίκης στο συγκεκριμένο παιχνίδι;
“Στο γήπεδο μας πάντα έχουμε το κόσμο μας και μας βοηθάει με αποτέλεσμα να μπορούμε να βγάλουμε ακόμα περισσότερη ενέργεια. Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι κάναμε ένα καλό δεκάλεπτο. Όχι ένα καλό παιχνίδι αλλά ένα καλό δεκάλεπτο. Βέβαια ήταν μεγάλη η βοήθεια από την επιστροφή του Γιάννη Κακιούζη ο οποίος μας έσπρωξε και καταφέραμε να κερδίσουμε μια πολύ καλή ομάδα”.

Πλέον έχετε 4 νίκες και μόλις μια ήττα...
“Ουσιαστικά με τις εντός έδρας νίκες με το Παγκράτι και την Αγία Παρασκευή τις εξαργυρώσαμε με καλές εμφανίσεις εκτός έδρας και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Μπορούμε πλέον στα εκτός έδρας να τα παίζουμε πιο χαλαρά χωρίς το άγχος της νίκης. Μια ήττα στο γήπεδο μας θα μας είχε φέρει πολύ πίσω αλλά προς το παρόν όλα έχουν πάει τέλεια”.

Τώρα όμως έχετε την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Τι περιμένεις απ' αυτό το παιχνίδι;
“Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που όλοι πίστευαν ότι θα έκανε ένα καλύτερο ξεκίνημα και θα ήταν το φαβορί για την άνοδο. Βέβαια κάποιοι τραυματισμοί τους έφεραν πίσω μαζί με άσχημα αποτελέσματα και είναι σίγουρο πως απέναντι μας θα δώσουν τα πάντα για να μας κερδίσουν. Εμείς θα πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας και από εκεί και πέρα όπου μας βγάλει”.

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας για το συγκεκριμένο ματς;
“Θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρήσουμε το ρυθμό που παίζουμε και στα σαράντα λεπτά. Αν μείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας πιστεύω ότι έχουμε πιθανότητες να φύγουμε το διπλό”.

Από εδώ και στο εξής τι θα μπορούμε να περιμένουμε από το Λαύριο;
“Η ομάδα φέτος άλλαξε προσανατολισμό. Μάζεψε τα παιδιά της περιοχής, προσπάθησε να διατηρήσει ένα μικρό μπάτζετ και ο μεγάλος στόχος προφανώς είναι η παραμονή στην κατηγορία. Το 4-1 δεν πρέπει να μας ξεγελάει. Είναι 26 αγώνες και είμαστε μόλις στην 6η αγωνιστική. Σημασία έχει η διάρκεια και θα πρέπει να κάνουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε την κατηγορία”.

Ποια είναι η ευχή που θα ήθελες να κάνεις;
“Ελπίζω στο τέλος τα σωματεία και οι αθλητές εκτός από υγεία να μην έχουμε προβλήματα. Να μην υπάρχουν οικονομικά προβλήματα γιατί η κρίση μας έχει φέρει αρκετά πίσω ήδη”.

psak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου