Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Οι κορυφαίοι της 19ης αγωνιστικής

Δύο ήταν τα αποτελέσματα τα οποία ξεχώρισαν την 19η αγωνιστική. Η μεγάλη εκτός έδρας νίκη του Αρκαδικού και η επικράτηση του Ηρακλείου επί του Κοροίβου, είναι αποτελέσματα που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη προσπάθεια για σωτηρία. Όσον αφορά στα υπόλοιπα ματς, οι έδρες είχαν όπως αναμένονταν τον πρώτο λόγο, χωρίς να αλλάξει η κατάσταση στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
 

1. Νίκος Γκίκας: Έχει σταθεροποιήσει την απόδοση του σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και... μοιραία έχει γίνει τακτικός... θαμώνας της πεντάδας των κορυφαίων. Ο νεαρός πλέι μεικερ του Φιαθλητικού ήταν εξαιρετικός και στην νίκη της ομάδας του επί της Αγίας Παρασκευής, όπου πέτυχε 15 π., 3/3/ διπ., 3/4 τριπ., 6 ριμπ., ενώ αξιοποίησε 9 φορές τους συμπαίκτες τους (9 ασίστ).
 2. Θοδωρής Τσιότρας: Ο πρώτος... κλέφτης του πρωταθλήματος της Α2 (50 κλεψιματα), ξέρει και να... σκοράρει. Με 25 πόντους (2/5 β., 10/15 διπ., 1/2 τριπ., 1 ασ., 2 κλ.). ο γκαρντ του Αρκαδικού ήταν ο κορυφαίος στην τεράστια εκτός έδρας νίκη στο Μετς επί του Παγκρατίου, η οποία ανέβασε αισθητά τις πιθανότητες των Αρκάδων για σωτηρία. 
3. Βαγγέλης Καράμπουλας: Μπορεί τα στατιστικά του να μην ήταν για... όσκαρ, όμως ο φόργουορντ της Νέας Κηφισιάς ήταν η... αιχμή του δόρατος και πρώτος σκόρερ στη δύσκολη νίκη επί του Ερμή Λαγκαδά. 21 πόντοι (1/1 β., 4/11 διπ., 4/6 τριπ.), 5 ριμπ. και 4 κλ. ήταν ο τελικός απολογισμός ενός από τους σταθερότερους σε απόδοση παίκτες της σεζόν.


4. Γιάννης Κακιούζης: Το Λαύριο επέστρεψε στις νίκες με τον Κακιούζη να είναι και πάλι το... πρώτο του βιολί. Κόντρα στον ΟΦΗ, ο έμπειρος και πολυτάλαντος φόργουορντ πρόσθεσε ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του (16 π., 2/3 β., 7/13 διπ., 13 ριμπ., 3 ασ., 1 κλ., 1 κοψ.)

 5. Μπόγιαν Πέλκιτς: Η μάχη των... αιθέρων στο ματς με τον Κόροιβο, έκρινε σε μεγάλο βαθμό και τον νικητή. Το Ηράκλειο ευτύχησε να έχει σε μεγάλη ημέρα τον ψηλό του ο οποίος με 3 π., (2/4 β., 4/8 διπ., 1/1 τριπ.), αλλά και 12 ριμπ., συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη - ανάσα των Κρητικών.
Προπονητής της αγωνιστικής
Γιάννης Καστρίτης: Το "διπλό" του Αρκαδικού στο Μετς ήταν αναμφίβολα το σημαντικότερο αποτέλεσμα της αγωνιστικής και σίγουρα ο κόουτς των Αρκάδων έχει μεγάλο μερίδιο σε αυτή την επιτυχία. Μπορεί ο αντίπαλος να ήταν... αποδεκατισμένος, όμως ο νεαρός κόουτς κράτησε την ομάδα του σοβαρή και συγκεντρωμένη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατέκτησε ένα δίποντο - χρυσάφι, το οποίο απομάκρυνε κατά δύο πόντους τους Τριπολιτσιώτες από την επικίνδυνη ζώνη.

basketblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου